ccbuild-logo-spin

Publicerad: 2022-03-18

Ett inspirerande seminarium om cirkularitet på campus


CCBuild-partnern Akademiska Hus har anordnat ett digitalt seminarium om hur cirkulära processer kan visa nya vägar till framtidens kunskapsmiljöer och utveckla campusområden på ett mer hållbart sätt. Nu går det att se en inspelning från seminariet.

Akademiska Hus är ett statligt bolag som äger och förvaltar fastigheter vid landets universitet och högskolor. Nyligen arrangerade de ett så kallat Aha-seminarium med fokus på klimatansvar i bygg- och fastighetsbranschen. Flera av talarna beskrev hur arbetet i CCBuild bidrar till en positiv utveckling.

Talare:

  • Amanda Borneke, Sweco, expert och inspiratör inom cirkularitet i byggbranschen.
  • Mia Edofsson, hållbarhetschef på Akademiska Hus, om fastighetsägarens perspektiv på återbruk och cirkulära processer och hur Akademiska Hus arbetar för att nå klimatneutralitet.
  • Jonas Grafström, filosofie doktor i nationalekonomi och vice vd vid forskningsinstitutet Ratio, som i sin forskning analyserar vilka hinder som måste överbryggas för att cirkulär ekonomi ska få genomslag.

På bilden ovan: Moderatorn Elise Grosse, Sweco, samt Mia Edofsson och Amanda Borneke.

Se seminariet här: Om cirkularitet för hållbar campusutveckling

Nyheter


CCBuild arbetar vidare i ny form – välkomna att vara med!
CCBuild arbetar vidare i ny form – välkomna att vara med!

2022-11-28

Centrum för cirkulärt byggande har sedan 2015 drivits i projektform. Nu är det dags för nästa steg, att bli löpande verksamhet. Men inriktningen består: att tillsammans med samarbetsparterna arbeta för omställningen till en mer cirkulär bygg- och fastighetssektor.

Läs nyhet

Circular Monday – en bra dag för att handla byggvaror klimatsmart
Circular Monday – en bra dag för att handla byggvaror klimatsmart

2022-11-21

21 november firar vi i CCBuild Circular Monday, som är ett initiativ för att uppmärksamma behovet av cirkulär konsumtion. Ett sätt är att dela cirkulära tips, exempel och aktiviteter under hashtaggen #viärCCBuild på sociala medier. Och att handla byggvaror klimatsmart, förstås.

Läs nyhet

Nu finns fyra nya guider för återbruk tack vare parter i CCBuild
Nu finns fyra nya guider för återbruk tack vare parter i CCBuild

2022-10-20

Fyra av parterna i CCBuild har på senare tid levererat guider för återbruk inom olika delar av byggsektorn. Här finns tips och kunskaper när det gäller återbruk av installationer, dörrar och glaspartier, men också i kontorsmiljöer och vid stadsutveckling.

Läs nyhet


Kalendarium


tis, 06 december 13:00

Branschdialog: Hur påverkar våra lagkrav möjligheterna till återbruk?

Läs mer

tor, 08 december 10:00

Introduktion till CCBuild

Läs mer

fre, 09 december 10:00

Informationsmöte: CCBuild nätverk och digitala plattform

Läs mer