ccbuild-logo-spin

Digitala tjänster


Centrum för cirkulärt byggande (CCBuild) erbjuder digitala tjänster som stöttar cirkulär produkthantering i dina projekt och i din organisation. Med produktbanken, inventeringappen, marknadsplatsen, värdeanalys och digtala samarbeten med API underlättar vi för våra samarbetspartners att arbeta med cirkulära metoder. 

CCBuilds digitala tjänster består av:

Produktbanken

Skapa er interna produktbank för exempelvis återbrukbara byggvaror och möbler. Produktbanken gör det enkelt för inbjudna användare att hitta vad som finns, var det finns, i vilka mängder och när det finns tillgängligt. Ta del av värdeanalys och statistik för era inventerade produkter. Du inventerar smidigt direkt via produktbankens webgränssnitt eller använder inventeringsapp anpassad för mobiltelefon. Du väljer själv om du gör inventeringarna tillgängliga enbart för era inbjudna användare eller synliggör dem helt pubilkt genom annonsering på vår marknadsplats. 

Inventeringsapp

Inventera dina varor enkelt och smidigt med vår inventeringsapp och märk med QR-kod. Den är synkroniserad med Produktbanken och Marknadsplatsen.  

Marknadsplats

Marknadsplatsen är vår plattform för den som söker återbrukbara produkter eller vill hitta aktörer som kan stötta i det cirkulära arbetet. Här kan du köpa bland annat byggmaterial och interiör, hitta aktörer som erbjuder cirkulära tjänster och efterlysa och skapa bevakning på varor. Din organisation kan välja att publicera publikt och nåbart för alla eller endast synligt för inloggade användare knutna till organisationen. 

Värdeanalys

Genom vår värdeanalys kan ni få en klimatvärdering för era inventerade produkter, uppskattning av det ekonomiska värdet och följa upp inventerade och återbrukade mängder.  

Digitala samarbeten via API

Vi har digitala samarbeten med BASTAs loggbokstjänst och med Prodikt. Det betyder att publiceringar på CCBuilds marknadsplats även nås via dessa plattformar. Fler digitala samarbeten är på gång. 

Vill du ta del av CCBuilds digitala tjänster? Läs mer om hur organisationer kan ansluta till samarbetet i CCBuild: Läs här om hur du ansluter dig. För att aktivera ditt personliga användarkonto: anslut till CCBuild

 

Nyheter


Få rull på återbrukshjulet
Få rull på återbrukshjulet

2024-06-19

Nu har vi kommit fram till den sista intervjun med vårt utvecklingsråd för våren. Avslutande blir Anders Boström på Ten4Management, tidigare på Vasakronan.

Läs nyhet

Ingen avmattning av återbruk
Ingen avmattning av återbruk

2024-06-12

Textilplattor finns i kommersiella lokaler över hela Sverige och är kanske inte det man tänker på först vid demontering och rivning. Men det finns stora möjligheter och också stora värden i att återbruka plattorna – något ReCarpet gör.

Läs nyhet

Gå samman för att göra skillnad
Gå samman för att göra skillnad

2024-06-07

Vi intervjuade Maria Perzon, medlem i CCBuilds utvecklingsråd och Group Sustainability Manager på Castellum. De har höga mål för arbetet med återbruk och ser framtiden i samverkan.

Läs nyhetNyhetsbrev