ccbuild-logo-spin

Nyheter

Nu finns klimatdata för fler byggprodukter – allt från stomme till utemöbler
Nu finns klimatdata för fler byggprodukter – allt från stomme till utemöbler
2022-09-21
CCBuilds verktyg för att beräkna värdet av återbruk, exempelvis klimatbesparingen, har uppdaterats så att det nu finns klimatdata för 350 produkter. Det finns också nya produktkategorier för att inventera återbrukbara produkter.
Äntligen fysiska nätverksträffar inom CCBuild
Äntligen fysiska nätverksträffar inom CCBuild
2022-09-09
Efter ett par år av främst digitala möten är det äntligen dags för alla som deltar i Centrum för cirkulärt byggande att träffas i verkligheten. Två nätverksträffar har hunnit hållas, i Malmö och Göteborg i början av september. Den 20 september är det dags i Stockholm.
Både stora och små vill vara med i CCBuild
Både stora och små vill vara med i CCBuild
2022-09-08
Centrum för cirkulärt byggande fortsätter att växa. Sedan början av sommaren har åtta nya aktörer valt att bli samarbetspartner – allt från ett mindre rivningsbolag till ett par stora internationella koncerner.
Varor för 216 miljoner kronor väntar på nästa användare
Varor för 216 miljoner kronor väntar på nästa användare
2022-08-31
Lagersaldo: 216 miljoner svenska kronor. Så stort uppskattas det ekonomiska värdet vara av de resurser som i skrivande stund finns inventerade i CCBuilds produktbank.
Ett handslag ska öka de cirkulära lösningarna i Göteborgs fastighetsvärld
Ett handslag ska öka de cirkulära lösningarna i Göteborgs fastighetsvärld
2022-06-14
Ett handslag mellan nästan 40 fastighetsägare ska bidra till att återbruk och andra cirkulära lösningar ökar markant vid både ny- och ombyggnation i Göteborg. Staden och fastighetsbranschen tar ett nytt grepp för att höja tempot i omställningen till fossilfrihet.
Ännu fler aktörer har kommit med i CCBuild – nu siktar vi på 200!
Ännu fler aktörer har kommit med i CCBuild – nu siktar vi på 200!
2022-06-13
Den senaste tiden har nio nya aktörer valt att bli samarbetspartner i CCBuild. Nu är vi en bra bit över 100 organisationer som samarbetar för cirkulärt byggande. Dags att sikta ännu högre, att bli 200! Intresset är stort, det ser vi på att vi nu har passerat 2 000 följare på LinkedIn.
Laserscanning ger snabbare inventering för återbruk
Laserscanning ger snabbare inventering för återbruk
2022-05-05
CCBuild och White Arkitekter lanserar en ny lösning som överför återbrukbara produkter och resurser till CCBuilds produktbank och marknadsplats – helt automatiskt. Detta görs via tjänsten White ReCapture, där information från en byggnads 3D-modell kopplas direkt till CCBuild. 
Stora värden finns i CCBuilds produktbank
Stora värden finns i CCBuilds produktbank
2022-04-19
31 miljoner kronor – så stort är värdet av de produkter som har inventerats i CCBuilds produktbank hittills under 2022. "Produktbanken rymmer många skatter, men fler måste se till att de inte förblir outnyttjade," säger Carina Loh Lindholm, koordinator för CCBuild.
Nu är vi 100 parter som arbetar för cirkulärt byggande!
Nu är vi 100 parter som arbetar för cirkulärt byggande!
2022-04-08
Centrum för cirkulärt byggande har passerat en glädjande milstolpe: Nu är vi 100 parter som arbetar tillsammans för att öka det cirkulära byggandet! Den senaste månaden har nio nya aktörer inom bygg- och fastighetssektorn valt att bli samarbetspartner. 
Träff gav tips på hur man jobbar med cirkulära upphandlingskrav
2022-03-30

Kunskapsbygget är en serie nätverksträffar som ska ge inspiration och sprida erfarenheter om cirkulärt byggande bland anställda hos CCBuilds partner. Nu har träff nummer tre hållits, med rubriken Upphandlingskrav som möjliggör cirkulärt byggande.

Ett inspirerande seminarium om cirkularitet på campus
2022-03-18

CCBuild-partnern Akademiska Hus har anordnat ett digitalt seminarium om hur cirkulära processer kan visa nya vägar till framtidens kunskapsmiljöer och utveckla campusområden på ett mer hållbart sätt. Nu går det att se en inspelning från seminariet.

Träffa CCBuild på mässan Nordbygg i april
2022-03-14

Välkommen att möta CCBuild på Nordbygg, som hålls på Stockholmsmässan 26-29 april 2022. Samtidigt kan du träffa ännu fler specialister från IVL Svenska Miljöinstitutet, som kan hjälpa dig med allt från giftfritt, cirkulärt och klimatsmart byggande till EPD:er och upphandling av möbler.

CCBuilds nätverk växer vidare
2022-03-11

Nätverket i Centrum för cirkulärt byggande fortsätter växa. Den senaste månaden har sju nya aktörer inom bygg- och fastighetssektorn valt att bli samarbetspartner. Snart är vi 100! 

Nu pågår CCBuilds kampanj för mer cirkulärt byggande
2022-03-01

Under våren har CCBuild med samarbetsparter en gemensam kampanj på sociala medier, då vi berättar om vårt arbete och de cirkulära insatser som görs. Tanken är att fler ska upptäcka möjligheterna med bred samverkan inom CCBuild.

Ännu fler vill delta i CCBuilds cirkulära arbete
2022-02-10

Nätverket i Centrum för cirkulärt byggande är en stor, brokig och växande skara. Den senaste månaden har fem nya aktörer inom bygg- och fastighetssektorn valt att gå med. Och fler väntar i kulisserna. Med denna takt är vi snart 100 parter! 

Så använder du CCBuilds digitala verktyg för återbruk
2022-02-07

CCBuilds digitala plattform består av flera sammanlänkade verktyg som underlättar återbruk av byggvaror och inredning. Du kan använda dem för att skapa överblick över vad som är tillgängligt inom din organisation eller för att bidra till externt återbruk via CCBuilds marknadsplats.

Så är det att arbeta med CCBuilds digitala verktyg – en användare berättar
2022-02-07

Hur fungerar CCBuilds digitala verktyg i praktiken? Vi frågade Sally Johansson, miljökonsult hos CCBuild-parten Liljemark Consulting, som har använt CCBuilds verktyg i inventeringsprojekt.

Tarkett hoppas kunna återvinna fler golv genom att vara med i CCBuild
2022-01-14

Golvtillverkaren Tarkett är en färsk partner i CCBuild. Orsaken till att företaget gick med är enkel: "Vi vill materialåtervinna mer golv. Detta är rätt forum för oss att nå arkitekter, fastighetsägare med flera som arbetar med återbruk," säger Peter Nicander på Tarkett.

Julklappsregn över CCBuild: strid ström av aktörer ansluter till nätverket
2022-01-13

Nytt år, nya parter. Centrum för cirkulärt byggande fortsätter att samla den svenska bygg- och fastighetsbranschens aktörer. Nu är runt 80 företag och organisationer anslutna.